Aktuelt_
Image: https://pixabay.com/no/photos/spare-opp-grisebank-penger-mynter-3402476/

Fag­forenings­avdraget øker med 50 % i 2022

 

Regjeringen foreslo i fjor å øke fagforenings­fradraget. Maksimalt fradrag for innbetalt fagforenings­kontingent skal dobles innen to år, og ble vedtatt økt med 50 prosent fra 3 850 til 5 800 kroner i 2022. Økningen styrker økonomien til fagorganiserte arbeidstakere og gjør det lettere å være fagorganisert.

 

 

 

– Med dette viser regjeringen at vi vil gjøre hverdagen bedre for vanlige arbeidsfolk, om en jobber i industrien, i politiet eller som sykepleier. Fagforenings­fradraget reduserer utgiftene med å være fagorganisert og gjør at arbeidstakere vil sitte igjen med mer i skatte­oppgjøret. Høy organisasjonsgrad regnes som en forutsetning for den norske arbeids­livs­modellen og treparts­samarbeidet. Dette vil bidra til et mer ordna arbeidsliv, skriver finans­minister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) på regjeringen.no.

 

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) skriver videre:
– Nå gjennomfører regjeringen det som vi har lovet. Hurdals­plattformen slår fast at fagforenings­fradraget skal dobles. Halvparten av denne opptrappingen tar vi nå, mens resten vil bli foreslått i budsjettet for 2023. Økningen er svært etterlengtet fordi fagforenings­fradraget har stått stille på 3 850 kroner i alle åtte årene under Solberg-regjeringen. Denne regjeringen viser en helt annen vilje til å satse på vanlige arbeidere, sier finans­ministeren.

 

Økningen av grensen for maksimalt fradrag for innbetalt fagforenings­kontingent til 5 800 kroner gir et skatte­lette på inntil 429 kroner i 2022 i forhold til fagforenings­fradraget fra fjoråret.

 

 

 

Vi er der for deg når du trenger oss


 
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) for å sikre grunnleggende funksjonalitet på nettsiden vår: