Aktuelt

Hovedavtalen er første del av tariffavtalen, og omtales som "arbeidslivets grunnlov" fordi avtalen regulerer og definerer spilleregler mellom ansatte, bedrift og tillitsvalgte.

 

YS og NHO:

YS og NHO ble 29. november 2017 enige om å videreføre hovedavtalen i slik den er i dag, med noen mindre endringer og presiseringer i avtaleteksten.

“Forhandlingssjef i YTF, Linda Jæger, sier at YTF er skuffet over at det ikke kom klare forbedringer bestemmelser knyttet til tillitsvalgtes arbeidshverdag. YS og NHO ble enige om å nedsette en felles YS/NHO arbeidsgruppe som skal se nærmere på behovet for oppdatering og modernisering av aktuelle bestemmelsene knyttet til dette i hovedavtalen. Det er positivt, uttaler Jæger.”
kilde www.ytf.no:  YS og NHO er enige om ny hovedavtale

Avdeling 2 har laget en oversikt over endringene i avtalen mellom YS og NHO.

 

 

YS og Spekter:

YS og Spekter avsluttet forhandlingene om hovedavtalen 14. desember 2017. Det ble kun gjort mindre endringer.

“Nytt i denne omgang er blant annet at virksomhetens ledelse skal drøfte tiltak for å fremme likestilling og hindre diskriminering med de tillitsvalgte. Partene skal også sette i gang et arbeid både om ny innledning til hovedavtalen og egnede tiltak knyttet til fellesopplæring i hovedavtalen.

– Jeg er fornøyd med at vi nå får satt i gang et arbeid for å tydeliggjøre partssamarbeidets viktighet og plass i norsk arbeidsliv. Vi kunne ha tenkt oss flere endringer, men de endringene vi har fått til i hovedavtaletekst og protokoll, er viktige. Spesielt vil jeg fremheve at hovedavtalen nå fokuserer på tiltak for å fremme likestilling og hindre diskriminering. Den siste tidens oppslag rundt seksuell trakassering har vist oss at dette er nødvendig. Vi er også tilfreds med at vi har fått gjennomslag for vårt krav om å lage felles opplæringstiltak, sier leder for YS Spekter, Lizzie Ruud Thorkildsen.”
kilde www.ytf.no: Hovedavtalen i Spekter er reforhandlet

 

Endringene i hovedavtalen YS-Spekter, samt andre relevante utdrag fra protokollen kan du lese her.

 

 

Vi er der for deg når du trenger oss


 
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) for å sikre grunnleggende funksjonalitet på nettsiden vår: