Aktuelt

I dag starter det 12. representantskapsmøte i Yrkestrafikkforbundets historie. – Det har vært noen spennende måneder siden jeg tok over ledervervet, sa forbundsleder Jim Klungnes til de 52 delegatene som deltar på møtet i Sandvika.

 

I sin åpningstale trekker Klungnes frem mulighetene og utfordringene fremover.

– YTF skal jobbe for et organisert arbeidsliv. Stadig færre organiserer seg, og dette påvirker mulighetene man har for å få gjennomslag for viktige saker som lønn, arbeidsdagen og pensjon. Det er svært viktig at vi alle jobber sammen for å oppnå gode resultater, sier Klungnes. 

Stort behov for arbeidskraft i transportsektoren

Det er mye snakk om selvkjørende biler og nedgang i antall norske sjåfører. – Vi ser allikevel at behovet for nye sjåfører er økende. NHO transport rapporterer om et behov for 14 000 nye sjåfører innen 2030 og NLF anslår en vekst i godstransport på vei på 50 % de neste årene, sier Klungnes.

Det er svært viktig at disse nye sjåførene blir en del av det organiserte arbeidslivet og dermed sikres rettigheter. – Våre viktigste oppgaver fremover er å øke medlemstallet, sørge for å beholde solid økonomi og stå samlet, avslutter forbundslederen.

Hva er et representantskapsmøte?

Representantskapsmøtet arrangeres over to dager, hvor den første dagen er gjennomgang av regnskap, budsjett og handlingsplan. Dag to inneholder faglig opplegg for de tillitsvalgte. Dette er YTFs høyeste beslutningsorgan i perioden mellom landsmøter. 

 

Vi er der for deg når du trenger oss


 
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) for å sikre grunnleggende funksjonalitet på nettsiden vår: