Aktuelt

Kollektivnæringen får en ny utsettelse av fristen for å innføre frikort-skatt. Fristen forlenges med nye seks måneder til 1. januar 2020.

 

 

På bakgrunn av et innspill inn mot Finansdepartementet av arbeidsgiverforeningen Spekter, får kollektivnæringen utsettelse på frikortskatt til 1. januar 2020. Begrunnelsen til Spekter er at Vy deles opp i ulike selskaper, og dette kompliserer utregningen av verdierne på skattefrie personalrabatter. Finansdepartementet anerkjenner utfordringen med manuell innhenting og behandling av data for tusenvis av ansatte. Kollektivbransjen får dermed utsettelse til og med 31. desember 2019 til å implementere systemer som automatiserer og innhenter skattepliktige opplysninger i billettsystemene.

 

Det er positivt at departementet innser at det trengs tid å få plass nødvendige systemer og rutiner. Det er imidlertid liten grunn til å anta at Skatteetatens veileder av 6. mai blir endret for bussbransjens del. Det er dermed fortsatt viktig at oppdragsgiverne og busselskapene finner gode løsninger for verdsettelse av frikort i hvert fylke og region via soneinndelinger basert på ansattes naturlige reisemønstre og bruksområder, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

 

Les pressemeldingen fra Finansdepartementet.

 

 

 

Vi er der for deg når du trenger oss


 
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) for å sikre grunnleggende funksjonalitet på nettsiden vår: