Nyheter

Avd. 2 har i 2017 hatt fokus på tillitsvalgtes muligheter til større og bedre tilegnelse av informasjon, og dialogen oss tillitsvalgte imellom. Styret har begynt å ta i bruk Dropbox, hvor relevant informasjon og verktøy lagres.

 

Årsmelding for 2017

 

hentet fra:

PROTOKOLL FRA ORDINÆRT ÅRSMØTE, AVHOLDT PÅ PARK HOTELL VOSS 28. 01. 2018

 

Avd. 2 har i 2017 hatt fokus på tillitsvalgtes muligheter til større og bedre tilegnelse av informasjon, og dialogen oss tillitsvalgte imellom. Styret har begynt å ta i bruk Dropbox, hvor relevant informasjon og verktøy lagres.

Avdelingen har holdt ett kurs for tillitsvalgte med fokus på stressmestring og selvledelse. Her lærte deltagerne om hvordan ha kontroll over hverdagen og styre utviklingen i vår egen arbeidshverdag.

Andre viktige tiltak er at vi har fått websiden vår aktiv. Her er lagt stor vekt på å ha lett tilgang til relevant informasjon. YTF2.no har oppdatert info som vervemateriell, medlemsfordeler, lover og regler, kontaktinfo, med mye mer. Det er lagt opp et arkiv av informasjon til hjelp for tillitsvalgte og medlemmer. Målet har hele tiden vært å ha en webside under kontinuerlig utvikling.

Grillturen i høst gikk over all forventning og det var svært positivt møte med Modalen som vi ikke har besøkt før. Og i tillegg besøkte vi Norheimsund, Tysnes, Odda, Husnes og Voss. Synne fra YTF sentralt var med de to siste dagene. Vårens grilltur var i Bergen og omegn. Vi ser at det er svært viktig å vise seg frem for medlemmene, og vi får en god dialog. Å ha med Gjensidige og ikke minst Per Kristian er positivt.

Ny vervekampanje med nye premier er også etablert. I en hverdag med tøffere turnuser er det viktig å holde vervingen ved like. Denne gangen ble hovedpremiene kvalitets høyttalere. Og flakslodd er byttet ut med visa gavekort. Det har derfor vært utarbeidet nytt vervemateriell.

Ellers har vi i år tatt opp enkeltsaker som:

  • Logistikk i avdeling 2 sitt område. Konklusjonen er at dette må dannes på utsiden av avd. 2. Den nye avdelingen kommer til å hete 602 og blir liggende under region Hordaland & Sogn og Fjordane. Og vi skal fortsette å verve medlemmer.
  • Konkurranse fra Godsbilforbundet. • Medlemsavgiften til pensjonister som fremdeles utfører sitt yrke. Avd. 2 betaler for pensjonistene fra fylte 67 år. Om noen ønsker å gå av med AFP ved fylte 62 og ikke er yrkesaktive, betaler avd. 2 for disse.
  • YTF2/202 Nordfjord, Sunnfjord, Sogn og avd.264 funksjonærer har i år arrangert felles julevalgmøte, med gode tilbakemeldinger.
  • Lånekassen. Det er nå bestemt fra stortinget at buss lappen skal kunne finansieres av lånekassen. Dette vil kunne gjøres fra neste semester (august)
  • YTF avd. 2/202 og avd. 264 funksjonærer i Sogn har i år arrangert felles julevalgmøte, med gode tilbakemeldinger.
  • Eventuell ny styresammensetning. For at flere i styret skal få et eierforhold til vervet sitt ønsker avd. 2 å gi dem litt andre titler. I denne forbindelse er Frank Christensen utnevnt som representant for YTF2 til dialogmøtene med Skyss.
  • Eventuell fremtidig innloggingsløsning for den nye websiden for tillitsvalgte.

 

Viktigste saker fra dialogmøtene med Skyss/årsmelding fra Frank Christensen:

Det er første året mitt i dette forumet, jeg har gått inn med åpent sinn. Det jeg har skjønt er at det er en lang vei å gå for å få saker gjennom, for Skyss må få penger fra fylket. Det som er positivt dette året er at vi har fått kommet med innspill i forhold til nye anbud som skal lyses ut. Jeg fikk være med på slutten av året, men hvilke av våre synspunkter som blir tatt med av de som er lagt frem, er usikkert.

Toalettsaken ble politisk behandlet i høst, der utfallet ble at fylket skal bygge X antall sjåførfasiliteter, i en tidsperiode over 4 år. Operatørene får ansvar med den daglige drift i sitt anbudsområde. Der det er flere operatørselskap innom skal driften gjennomgås hver plass for en smidig løsning.

Hvis det er saker dere mener at jeg skal ta opp på YTF’s vegne i dette forumet, må dere sende sakene skriftlig sammen med en liten tekst på hva dere mener. For at dette forumet skal virke må alle bidra med saker treffer alle i Skyss området.

For jeg kan ikke ta opp saker som er unik i Nordhordland, hvor jeg kjører, dette forumet er ment til å ta opp problemstillinger som vi sliter med i hele Skyss området.

Vårmøtene var preget av sykkel VM.

Kort oppsummert har 2017 for avd. 2 vært bra økonomi, høy aktivitet, men svak medlemsvekst.

 

 

 

Vi er der for deg når du trenger oss


 
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) for å sikre grunnleggende funksjonalitet på nettsiden vår: